Тук можете да откриете материали, съвети, насоки и обучения по разнообразни въпроси от богатата палитра на управленското консултиране. Съдържанието се предоставя от наши членове, партньори и спонсори.

Какво са социалните компании и какво е мястото им в България? Какъв е ефектът от дейността им за обществото като цяло? Как допринасят за световните цели за устойчиво развитие? Вижте от първия по рода си доклад на PrEXCELerator Bulgaria.

За ангажираните в областта на консултантските услуги се говори, че работят много повече от обичайното работно време, дори и по 80 часа всяка седмица. Нови проучвания обаче показват, че като цяло консултантите са доволни от баланса между професионалния и личния си живот.

Как липсата на кадри влияе върху бизнес организацията? Какви са предубежденията и възможно ли е да избягаме от тезата, че дори да има хора, те не са качествени. Отговор на въпросите търси и предлага Чавдар Русков, СМС.

В днешния свят инициативите за промяна не са отделни епизоди, а същината на ежедневната ни работа. Това означава, че е крайно време да подобрим уменията си да ги водим успешно. Наталия Благоева СМС споделя какво можем да направим в тази посока.

Как да постигнете резултатите, които искате, и използвате ли обективни и измерими показатели за дейността? Вижте как управленският консултант може да Ви помогне да получите отговор на тези и други въпроси за успешното развитие на Вашия бизнес.

Проучването на KPMG International сред бизнес лидери по света очертава появата на нов вид издръжливост на компаниите: те се стремят да са едновременно бързи и гъвкави, като са насочени и към постигане на растеж.

Весела Кръстева СМС анализира темата за етиката в контекста на съвременните технологии и гледната точка на управленския консултант.

Драгомира Шулева представя примери за това как и къде работи методът „ Семинар за създаване на бъдещето“.

Д-р Антонина Кардашева СМС дискутира баланса при управлението на многообразието от хора като стратегия за бизнес успех и различни подходи за постигането му.

Юлиан Узунов отправя поглед към управленското консултиране – „готварска книга“ или творчество е то – и как международният стандарт ISO 20700 Насоки за услуги по управленско консултиране дава фундамента на професията.

Проучване на Европейската федерация на асоциациите по управленско консултиране (FEACO), което откроява тенденциите в професията и обръща внимание на влиянието на дигиталната трансформация, новите играчи и повишеното търсене на умения.