Уебинар: Влияние на COVID-19 върху стойността на активите и оценителските практики

Event details

  • 30.04.2020
  • 11:00

БАУКО и KPMG в България имат удоволствието да Ви поканят на уебинар на тема:

Влияние на COVID-19 върху стойността на активите и оценителските практики на 30 април 2020 г. (четвъртък) от 11:00 до 12:00 часа.

COVID-19 променя света, какъвто го познаваме. Това води до нови предизвикателства пред процеса на оценяване и то за неопределен период от време. Много компании са засегнати от понижение на продажбите, скоростна промяна в структурата на работния капитал, включително забавяне на плащанията, и смущение в основните бизнес процеси. Други са по-устойчиви на икономическите ефекти от вируса и преминават по-плавно през този период.

Несигурността и волатилността на капиталовите пазари оказват въздействие и върху очакванията на инвеститорите за риск и доходност. В текущата обстановка, определянето на достоверна справедлива/пазарна стойност се нуждае от още по-задълбочен и комплексен анализ.

Защо да участвате

На уебинара ще се запознаете с насоки за влиянието на икономическото забавяне от пандемията върху важните моменти в оценяването на бизнеси и активи, както и очакваните ефекти върху справедливата стойност на активите за целите на финансово отчитане.

По време на уебинара ще обсъдим:

  • Какво е влиянието на пандемията върху справедливата стойност на активите?
  • Как са повлияни основните драйвъри на стойността от COVID-19?
  • Повлиян ли е изборът на оценителски методи?
  • Какъв подход да следваме при изготвяне на прогнозна финансова информация за целите на оценки?
  • Как волатилността на капиталовите пазари променя цената на капитала и дисконтовите норми?
  • Можем ли да очакваме вълна от обезценки на положителна търговска репутация (goodwill) и активи?

За кого е подходящ уебинарът

Уебинарът е предназначен за финансови директори, инвестиционни мениджъри, анализатори и всички, които работят в сферата на инвестициите и финансовото отчитане.

Лектори

Здравко Москов, Директор „Сливания и придобивания“, и Кирил Гочев, Мениджър „Оценителски услуги“, в KPMG в България.

Как да се включите 

Уебинарът е безплатен след предварителна регистрация тук.

Уебинарът е част от поредица на БАУКО в подкрепа на усилията за преодоляване на ефектите и последствията от COVID-19. Пълната програма можете да следите на уебсайта ни: bamco.bg

Очакваме Ви!

Екипът на БАУКО


За лекторите

Здравко Москов е директор „Сливания и придобивания“ в KPMG в България. Здравко има над 13-годишен опит във финансовите консултантски услуги, включително изготвяне на оценки на бизнеси, недвижими имоти и различни видове активи. Той е лицензиран оценител на търговски предприятия, недвижими имоти и интелектуална собственост от Камарата на независимите оценители в България, член Института за дипломирани финансови аналитици (CFA) и на Асоциация на дипломираните експерт счетоводители (ACCA) в Обединеното кралство.

Кирил Гочев е мениджър „Оценителски услуги“ в KPMG в България. Той специализира в изготвянето на пазарни оценки на компании, оценки на активи и имоти за целите на сделки, и тестове за обезценка за целите на финансово отчитане. Той е лицензиран оценител на търговски предприятия, и машини и съоръжения от Камарата на независимите оценители в България. Има опит и като одитор в KPMG и познава в дълбочина на местните и международните стандарти за финансово отчитане.