Все още няма коментари

Технологиите и бъдещето на недвижимите имоти

В интервю за BloombergTV Силвия Павлова, СМС и основател на PropTech Bulgaria, разказва за актуалните тенденции в проптех индустрията и предстоящата първа конференция в областта в България.

Силвия Павлова подчертава, че безспорно бъдещето на недвижимите имоти е в технологиите и очертава ключови технологии с изключително влияние върху бизнеса в тази сфера. 3D принтирането набира все по-голяма скорост, като намалява значително разходите за труд и цялостната себестойност на даден проект, като в същото време скъсява времето за реализиране на проекта. Модулното строителство не само осигурява резултат в кратки срокове, но и намалява вредните емисии и отпадъците от строителството. Потребителската култура е с все по-голямо значение в Западна Европа, като в този случай сградите произвеждат енергията, която потребяват, и се осигурява енергийна неутралниост. Следващата стъпка в тази посока би била създаване на търговия между сградите в дадена общност.

На фона на динамичното развитие на сектора на 4 и 5 ноември 2020 г. ще се проведе първата Проптех конференция в България. Събитието на практика обхваща Югоизточна Европа и участие ще вземат водещи международни експерти на високо ниво, представители на Европейския съюз, български и чуждестранни компании. Сред акцентите на конференцията са финансирането на проптех компании и развитието на технологиите в сектора.

Вижте подробности в интервюто за BloombergTV.