Все още няма коментари

Първи доклад за българските технологични решения в индустриите на строителството, недвижимите имоти, управлението на имоти и поддържането на имоти

Какво е състоянието в България на пазара на Проптех, понятието, което обхваща иновации и решения в областта на имотите и тяхното управление? Вижте от Силвия Павлова, СМС и член на БАУКО, която представя първия доклад за българските технологични решения в Проптех.

Първият доклад за българските технологични решения в индустриите на строителството, недвижимите имоти, управление на имоти и поддържане на имоти беше току-що публикуван официално.

Bulgaria: PropTech & ConTech Mapping Report 2019 е изготвен и се издава от Strategy+ Business Lab. Компанията е член на Управленския борд на Проптех & Контех клъстър – България.

Strategy+ Business Lab е ексклузивният партньор за България на две от най-големите международни Проптех организации и мрежи, а именно FUTURE: PropTech, London, and EU PropTech House, Brussels.

Докладът се публикува и разпространява с любезното партньорство на  Sofia Investment Agency и Trakia Economic Zone.

Съществуват множество разрези, по които да се направи класификация на всяка една област. Същото важи и за Проптех. Докладът дава информация, която чуждите Проптех инвеститори често търсят, когато проучват Проптех пазара в дадена държава.

Целта на Bulgaria: PropTech & ConTech Mapping Report 2019 не е да прави сложни разрези, а да представи голямата картина на българската Проптех индустрия. Успоредно с ключовите изводи, които прави, Докладът дава отговор на въпроса ‘Кой кой е в индустрията’.

Класификацията на компаниите в сектора, целенасочено съдържа само най-критичните наблюдения. Следващото издание на Доклада ще бъде фокусирано много повече и върху други слоеве и разрези.

Направената класификация на технологичните решения следва логиката на жизнения цикъл на строителството и съответно, на недвижимите имот. Strategy+ Business Lab класифицира Проптех & Контех компаниите в България в този спектър, тъй като така най-добре се вижда кои пазарни ниши са по-гъсто населени и кои са незаети.

Секторите в Доклада Bulgaria: PropTech & ConTech Mapping Report 2019 са както следва:

  1. Проптех & Контех Индустриален анализ
  2. Карта на Контех решенията по жизнения цикъл на индустрията
  3. Карта на Проптех решенията по жизнения цикъл на индустрията
  4. Проптех компании, които вече са на пазара
  5. Проптех стартапи в обектива
  6. Компании, обслужващи Проптех

Докладът е достъпен за свободно сваляне на следния линк: https://prexcelarate.eu/reports/

За повече информация:

Силвия Павлова MBA CMC Assoc CIPD
sylviapavlova@spbusinesslab.com