Уебинар: Архитектура на емоциите при организационна промяна

Event details

  • вторник | 19.05.2020
  • 15:00

БАУКО и Фондацията за развитие на емоционалната интелигентност имат удоволствието да Ви поканят на уебинар на тема:

Архитектура на емоциите при организационна промяна

Моделите на емоционални реакции на отделните служители, различните екипи или цялата организация са важни за бизнес организациите също толкова, колкото и моделите на управление на процеси и хора, ориентацията към клиенти, продукти и висок финансов доход. Архитектурата на емоциите в организациите отразява съществената природа и функции на емоцията като психобиологичен и културен адаптационен механизъм към промени.

Емоциите на служителите определят специфичен динамичен процес, основан на индивидуална или групова субективна оценка на значими събития и поведенчески реакции. В период на организационно преструктуриране и глобални промени, архитектурният модел на емоциите на хората в организациите драстично се променя. Той варира според оценките на бизнес средата, намалената сигурност, непредсказуемост на бизнес ориентацията и др.

Акцентите в уебинара

  • Какво е значението на вида на организационната култура и бизнес структура за изграждане на архитектурен модел на емоциите?
  • Как могат да се изградят устойчиви архитектурни модели на емоции в период на промени?

Лектор

Антонина Кардашева, PhD, DSc, CMC, учредител и изпълнителен директор на Фондацията за развитие на емоционалната интелигентност.

Как да се включите

Уебинарът е безплатен след предварителна регистрация тук.

Уебинарът е част от поредица на БАУКО в подкрепа на усилията за преодоляване на ефектите и последствията от COVID-19. Пълната програма можете да следите на уебсайта ни в COVID-19: Полезна информация и ресурси.

Очакваме Ви!

Екипът на БАУКО


За лектора

Д-р Антонина Кардашева, д.пс.н., СМС, е учредител и изпълнителен директор на Фондацията за развитие на емоционалната интелигентност. Тя е и управляващ директор на консултанската компания Smart Strategies Ltd. От 2018 г. е национален координатор за България към Международното общество по емоционална интелигентност, Ню Йорк, САЩ. Хоноруван преподавател в Нов български университет, София, България. Член на Управителния съвет и Комисията по обучение и сертифициране към БАУКО.

В професионалната си практика, д-р Кардашева работи като HR консултант по стратегическо управление, треньор по групово-динамичен тренинг и меки умения, организационно поведение и управление на лични емоционални инвестиции.

Като изследовател, тя стандартизира, верифицира и адаптира за България метода за емоционалната интелигентност като личностна черта (TEIQue). В съавторство с проф. Мария Радославова през 2019 г. създава първия български метод за изследване на емоционалната интелигентност KREIS.