Световен ден на ценностите

Почерпил вдъхновение от Световния ден на ценностите, който тази година се отбелязва на 19 октомври под мотото „Ценностите ни събират заедно“, БАУКО покани своите членове на разговор за ценностите в консултантската работа под формата на бизнес закуска.

Инициативата „Световен ден на ценностите“ започва през 2016 г., като насочва вниманието към устоите в поведението и положителното им въздействие върху хората, общностите, бизнеса и света като цяло. Само година по-късно БАУКО се присъединява като официален поддръжник и се включва ежегодно в събитията.

Тази година БАУКО организира дискусия на живо, защото много добре знаем, че личните срещи и контакти са безценни и защото „Ценностите ни събират заедно“. Темите са съсредоточиха около пресечната точка на ценностите и консултантския опит и по-специално начина, по който ценностите обуславят ангажиментите с оглед на технологичното развитие.

Председателят на Асоциацията Гергана Мантаркова, СМС, изтъкна: „Събира ни стремежът към високи постижения и качество. БАУКО предприема множество инициативи, за да подготви консултантите за бъдещето“.

Специални гости на събитието бяха д-р Джон Пелитери, преподавател в колежа „Куинс“ в Ню Йорк, съосновател и предходен президент на Международното общество за емоционална интелигентност, д-р Крис Скинър, преподавател в университета „Нотр Дам“ в Австралия и регионален директор на Международното общество за емоционална интелигентност, и д-р Владимир Такшич, преподавател в Университета в Риека, Хърватия, съосновател и настоящ президент на Международното общество за емоционална интелигентност. Те бяха на посещение в България във връзка със Седмицата на емоционалната интелигентност, организирана от д-р Антонина Кардашева, СМС, и подкрепена от БАУКО.

Отправяме благодарности към нашите гости за това, че се присъединиха към дискусията и споделиха безценен опит, като подчертаха значението на емпатията, изграждането на връзки между хората и как емоционалната интелигентност ни помага да създаваме по-добри взаимоотношения, да общуваме по-добре и да разбираме по-добре.