БАУКО поздравява проф. Антоанета Кирова за придобиването на квалификацията СМС

С удоволствие споделяме, че общността на сертифицираните управленски консултанти в България се разраства: БАУКО приветства проф. Антоанета Кирова като СМС и нов индивидуален член на асоциацията.

Проф. Кирова има над 30-годишен опит като преподавател по различни дисциплини, свързани с транспортната икономика и с икономиката на туризма. Била е гост-преподавател в редица университети във Великобритания (в Бирмингам и Хъдърсфийлд), в Германия (Фаххохшуле в Хайлброн), Франция (Университе дьо Савоа в гр. Анеси) и др.

От м. септември 2014 г. е функционален декан на ВТУ „Т. Каблешков“. Пред това е била заместник-декан на Деканат „Магистърски програми” и директор на „Магистърска степен на обучение” в УНСС. Опитът ѝ включва позицията ръководител катедра в Колеж по мениджмънт, търговия и маркетинг, гр. София.

Професионалният ѝ път преминава през дирекция „Сделки в сферата на транспорта, туризма и селското стопанство” на Агенцията за следприватизационен контрол към Министерството на икономиката; Управителния съвет на НК „Железопътна инфраструктура“; Постоянната работна група по финансово-разчетни въпроси в Организацията за сътрудничество на железниците, седалище гр. Варшава; и др.

Проф. Кирова развива обширна изследователска и консултантска дейност по европейски програми и проекти. Участвала е в множество конференции и има публикации в области като управление на транспорта в логистиката; предприемачеството и държавната политика в сферата на транспорта в България; транспорт и застраховане и други.

Като преподавател и ментор, който се старае да е иновативен, проф. Кирова често консултира студентски екипи, чиито разработки са насочени към създаване на собствени бизнес начинания.

Новината е обновена след официалното връчване на сертификата по време на събитието „БАУКО и приятели“, организирано в чест на 25-годишнината от създаването на асоциацията.

От БАУКО пожелаваме нови професионални успехи на проф. Кирова!