Новини

Среща с консултантската общност в Пловдив

БАУКО проведе среща с представители на консултантската общност на бизнес брънч в Пловдив на 13 февруари във Vintage House.

За бъдещето на професионалните услуги

Гергана Мантаркова говори за бъдещето на професионалните услуги в интервю за специалното издание на „Мениджър“ с The New York Times.

Бизнес брънч в Пловдив

Покана към консултантската общност

Динамичен старт на 2018 година

Членовете на БАУКО дадоха динамичен старт на 2018 година на срещата си на 18 януари.

Подкрепа за малкия бизнес в България

По покана на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) представители на БАУКО присъстваха на събитие на 8 декември 2017 г.

Среща с консултантската общност във Варна

БАУКО събра представители на консултантската общност във Варна и региона на бизнес брънч на 9 ноември 2017 г. в комплекс „Хоризонт“, ресторант „Marche“.

Бизнес брънч във Варна

Покана към консултантската общност

БАУКО и БФБЛ отбелязаха Световния ден на ценностите

В дискусията, посветена на ролята на ценностите за успеха на компаниите и обществото, участваха представители на водещи компании и експерти.

Лаборатория по риск култура

БАУКО е стратегически партньор на Лаборатория по риск култура, основана от „Евдемония сълушънс“.

Световен ден на ценностите

Българската асоциация на управленските консултантски организации и Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) ще отбележат за първи път у нас Световния ден на ценностите.

Конференция „Професия консултант: международни стандарти за управленско консултиране”

Членове на БАУКО взеха участие в конференцията на 22 септември 2017 г. в Краков по проекта „European Management Consultant – competency development programme”.

ISO 20700: Управленското консултиране – начин на употреба

Дата: в процес на уточняване 
Място: в процес на уточняване

Обучение на обучители по управленско консултиране

Обучението е част от проекта „Европейски управленски консултант – програма за развитие на компетентностите“.

Програма за обучение на европейските консултанти

Програмата за развитие на компетентностите на европейските консултанти е разработена с участието на БАУКО.

ISO 20700: Ръководство за управленско консултиране

Стандартът ISO 20700: Ръководство за управленско консултиране (Guidelines for management consultancy services) бе публикуван на 1 юни 2017 г.

Нов пълноправен член на БАУКО

Имаме удоволствието да съобщим, че „Евдемония Сълушънс“ е новият пълноправен член на БАУКО.

Интервю на Пол Гьобел пред Bloomberg TV Bulgaria

Интервю за Bloomberg TV Bulgaria на председателя на CMC Denmark и гост на БАУКО Пол Гьобел.

Среща „Управленското консултиране от Дания до България“

БАУКО бе домакин на среща, посветена на актуални теми в консултантския бизнес със специални гост лектори от Дания.

Пилотен курс за управленски консултанти

Пилотният курс за управленски консултанти е част от проекта „Европейски управленски консултант – програма за развитие на компетентностите“.

Първа среща на БАУКО за 2017 г.

Членовете на БАУКО се събраха на 19 януари на първата си работна среща за 2017 г.

Определени са участниците в обученията по програма Еразъм+

Имаме удоволствието да Ви представим консултантите, одобрени за участие в Пилотен курс за управленски консултанти и Обучение на обучители, финансирани по програма Еразъм+.

Нов пълноправен член на БАУКО

„Евро Бизнес” ЕООД е новият пълноправен член на БАУКО. 

Среща на ръководството на БАУКО и БТПП

На 26 юли се проведе среща между ръководството на БАУКО и Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

БАУКО започна дискусия за бъдещето на консултантската професия

БАУКО събра консултанти от страната и чужбина, както и представители на бизнеса на форума „Управленски консултант: Очаквания на пазара и предизвикателства“.

Обучение на обучители

Имаме удоволствието да Ви поканим да се включите в Обучение на обучители, организирано по проекта „Европейски управленски консултант – програма за развитие на компетентностите“, финансиран по програма Еразъм+, което има за цел да способства за повишаване на стандартите на професията управленски консултант.

Пилотен курс за управленски консултанти

Имаме удоволствието да Ви поканим да се включите в Пилотен курс за управленски консултанти, организиран по проекта „Европейски управленски консултант – програма за развитие на компетентностите“, финансиран по програма Еразъм+, което има за цел да способства за повишаване на стандартите на професията управленски консултант.

Интервю на Сорин Кайан пред Bloomberg TV Bulgaria

Сорин Кайан, председател на Борда на CMC Global, бе в страната по покана на БАУКО.

БАУКО организира форум „Управленски консултант – очаквания на пазара и предизвикателства“

Българската асоциация на управленските консултантски организации ви кани на форум в понеделник, 25 юли 2016 г., от 14:00 до 18:30 часа, в хотел „Хилтън“. 

БАУКО е приета за пряк член на Българската търговско-промишлена палата

През юни 2016 г. БАУКО стана пряк член на Българската търговско-промишлена палата.

Увеличава се броят на членовете на БАУКО с докторска степен

Александър Трифонов СМС, управител на КИМКООП и член на БАУКО защити докторска степен.

Трима нови сертифицирани управленски консултанти се присъединяват към БАУКО

Трима управленски консултанти преминаха успешно сертификационната процедура СМС (Certified Management Consultant) и бяха приети за членове на БАУКО. 

Гергана Мантаркова бе избрана за втори мандат като председател на УС на БАУКО

Тя бе избрана за втори мандат от три години като председател на БАУКО на Общото събрание на Асоциацията, проведено на 14 април 2016 г.

Среща и новогодишно тържество на БАУКО 2016

Членовете на БАУКО се събраха на делова среща и новогодишно тържество по покана на г-жа Гергана Мантаркова, председател на управителния съвет на БАУКО и управляващ съдружник на KPMG в България. 

БАУКО и приятели

Срещата „БАУКО и приятели“ събра на 15 октомври 2015 г. в София членове на асоциацията и консултанти, които имаха възможност да научат повече за БАУКО и дейността й.

БАУКО е партньор по проект по Еразъм+

Проектът “European Management Consultant - competency development programme” е с водещ партньор полската асоциация на консултантите и обучителите MATRIK, а партньори са БАУКО, CMC Denmark и нидерландската фирма in Dialogue. Изпълнението на проекта започва от началото на септември 2015 г. и продължава две години.

Среща на БАУКО с Комисията по земеделие и храни към Парламента

На 9 април 2015 членове на Работната група по европейски политики към БАУКО се срещнаха с Комисията по земеделие и храни към Парламента. На срещата бяха поканени и зам.-министър Васил Грудев и изпълнителният директор на ДФЗ Румен Порожанов. Членовете на Комисията бяха запознати с предложенията на БАУКО за изпълнението на ПРСР през новия програмен период, които изслушаха с интерес и се ангажираха да разгледат по тематичните работни групи към Комисията.

Представяне на БАУКО на Инвестиционен форум – Източници на финансиране на малки и средни предприятия във Варна

Илиана Филипова СМС, член на УС на БАУКО, Димитър Манов, член на УС на БАУКО и Екатерина Игнатова, изпълнителен директор на БАУКО, взеха участие в Инвестиционен форум – Източници на финансиране на малки и средни предприятия във Варна, организиран от Клъстер Варна Бизнес Консулт, по покана на екипа за управление на клъстера.

Кръгла маса на на тема „Основни направления за подпомагане на бизнеса през новия програмен период“и януарско новогодишно тържество на БАУКО

Домакин на събитието отново беше г-жа Гергана Мантаркова, управляващ съдружник в КПМГ България и председател на управителния съвет на БАУКО, а в него взеха участие близо 30 от членовете на БАУКО. То се превърна в идеална възможност за срещи и разговори с колеги и приятели.

Обсъждане на предложения за оптимизиране управлението на европейските фондове за програмен период 2014-2020 г. със заместник-министър на икономиката г-н Любен Петров

Дванадесет предложения за оптимизиране управлението на европейските фондове за програмен период 2014-2020 г. представиха от БАУКО на среща със заместник-министъра на икономиката г-н Любен Петров на 15.01.2015 г. на срещата от страна на БАУКО присъстваха г-жа Екатерина Игнатова, г-жа Живомира Гайдова и г-н Димитър Манов.

Предложения на БАУКО до заместник министър-председател Томислав Дончев за новия програмен период

БАУКО внесе писмо до г-н Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, което съдържа 12 предложения за оптимизиране управлението на европейските фондове за програмния период 2014-2020 г.

Кристиана Казанджиева, управител на „АГЕНДА” ООД, е представител на БАУКО в Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Добро управление“ за програмен период 2014-2020 г.

БАУКО е приета като юридическо лице с нестопанска цел за общественополезна дейност за член на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Добро управление“ за програмен период 2014-2020 г. Представител на БАУКО в Комитета за наблюдение ще бъде г-жа Кристиана Казанджиева, управител на „АГЕНДА” ООД.

Неправителственият сектор и бизнесът могат да играят водеща роля в налагането на етично поведение на пазара

Това е основният извод на участниците в кръглата маса на тема „Етичните измерения на пазара на професионални услуги”, проведена от Българската асоциация на управленските консултантски организации (БАУКО). Участие в нея взеха водещи професионални асоциации и представители на бизнеса.

Офис на БАУКО

Вече можете да посетите БАУКО на адрес:
София 1000, пл. „Славейков” 6, ет. 2, офис 16 (сградата, в която се намира Столичната общинска агенция за приватизация).

Таня Бояджиева СМС е представител на БАУКО в Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“ за програмен период 2014-2020 г.

БАУКО е приета като юридическо лице с нестопанска цел за общественополезна дейност за член на Комитета за наблюдение на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“ за програмен период 2014-2020 г. Представител на БАУКО в Комитета за наблюдение ще бъде г-жа Таня Бояджиева СМС.

Европейската комисия приветства приетата от правителството Национална стратегия за развитие на сектора обществени поръчки 2014-2020 година

В писмо до българските власти от 23.07.2014 г. генералните директори на Генерални дирекции „Вътрешен пазар и услуги" и „Регионална и урбанистична политика" на Европейската комисия приветстват приетата на заседание на Министерския съвет от 9 юли 2014 г. - Национална стратегия за развитие на сектора обществени поръчки 2014-2020 година.

Екатерина Игнатова: Кризата отрезви консултантския бизнес

Изпълнителният директор на Българската асоциация на управленските консултантски организации пред "Капитал Daily"

Консултативна среща за подготовка на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България - Сърбия 2014-2020

На 12 март 2014 год., в Министерството на регионалното развитие беше проведена консултативна среща, като част от програмата за обществени обсъждания и консултации за подготовка на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България - Сърбия 2014-2020.

БАУКО успешно премина одита на ICMCI за запазване на правото да присъжда квалификационната степен СМС

След успешно премнинал одит в Лондон БАУКО запазва това право и през следващите три години – до 2016 г.

По този повод публикуваме интервю с Екатерина Игнатова, изпълнителен директор на БАУКО. Въпросите са взети от различни медии.

Новогодишно тържество на БАУКО

По стара вече традиция г-жа Гергана Мантаркова, управляващ съдружник на “КПМГ България” и председател на управителния съвет на БАУКО, събра членовете на БАУКО на новогодишно тържество.

На тържеството беше представен и новият уеб сайт на БАУКО. Очакваме той да се превърне в център за обмен на знания и информация и да бъде ефективна платформа за общуване между консултантите в България.  

„Сибола 2000” ООД е консултант по проект, който открива 2 000 нови работни места в Русе

Агенцията за финансово-управленски консултации „Сибола 2000” ООД е консултант по проект, който открива 2 000 нови работни места в Русе през следващите три години. 

Проектът е получил финансова подкрепа на ОП „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013 г., в рамките на процедура „Внедряване на иновации в предприятията”.

Писмо на БАУКО до Договарящия орган по процедура „Инвестиции в „зелена индустрия”

Писмо на БАУКО до Договарящия орган по процедура „Инвестиции в „зелена индустрия”, подкрепено от Асоциацията на Банките в България, постигна удължаване на срока за изпълнение на проектите с шест месеца.